Stichting Kunst-Zin Heiloo biedt kunstenaars een podium zodat zij hun beeldende kunst laagdrempelig, op een hoog niveau aan een breed publiek kunnen presenteren

De Stichting Kunst-Zin Heiloo is in 2013 primair opgericht om de verzelfstandiging van de Kunst6daagse Heiloo mogelijk te maken.

Sinds de start van de Kunst6daagse Heiloo in 2004 is deze georganiseerd door de Stichting Welzijn Heiloo. In 2012 is besloten het project Kunst6daagse Heiloo te verzelfstandigen. Met de oprichting van Stichting Kunst-Zin Heiloo en de overdracht van de Kunst6daagse is deze verzelfstandiging een feit geworden. De Stichting Kunst-Zin Heiloo realiseert zich dat zonder de Stichting Welzijn de Kunst6daagse nooit had kunnen groeien tot zijn huidige vorm. Omdat het evenement zich concentreerde in het weekend en feitelijk dus maar drie dagen duurde, is in 2015 is de naam van de Kunst6daagse Heiloo gewijzigd in KunstParade Heiloo.

De KunstParade is een niet meer weg te denken kunstzinnig evenement voor jong en oud in Heiloo en omstreken. Het zet Heiloo op de kaart en wordt steeds meer een evenement waar vele kunstenaars, die verschillende vormen van kunst vertegenwoordigen, zich graag voor aanmelden. Ook wordt de KunstParade steeds meer gewaardeerd door middenstand, organisaties, deelnemers en publiek van heinde en ver.

Naast het continueren van de KunstParade zal de Stichting Kunst-Zin Heiloo zich in een later stadium ook richten op andere projecten die binnen de Doelstelling passen.

Op deze website vindt u informatie over onze stichting.